Soorten satijnlint

Satijnlint is een cadeaulint dat in vele soorten leverbaar is. De soorten satijnlint hebben allemaal hun eigen kenmerk en bepalen mede de prijs van het cadeaulint.

Single face satijnlint

Single face satijnlint is een cadeaulint met een enkelzijdige glans. De speciale manier van weven zorgt ervoor dat het cadeaulint een matte en een glanzende kant heeft. Het single face satijnlint is daardoor het goedkoopste satijnlint dat op de markt is.

Double face satijnlint

Double face satijnlint is een cadeaulint met aan beide kanten een mooie glans. De weving die hierbij wordt toegepast zorgt ervoor dat het lint aan beide kanten glanzend is. Het double face satijnlint heeft een luxere uitstraling dan het single face satijnlint en is eigenlijk altijd afgewerkt aan de randjes.

Gesneden of afgewerkt satijnlint

Het woord ‘gesneden’ zegt het eigenlijk al. Het gesneden satijnlint wordt gesneden. Dit wordt met warmte gedaan waardoor de zijkant van het satijnlint niet rafelt. Het gesneden satijnlint is vaak alleen maar verkrijgbaar als single face gesneden satijnlint.

Het afgewerkte satijn, bijna altijd double face, wordt afgewerkt met een geweven randje of een gestanst randje. Het satijnlint wordt dan afgewerkt met een geweven rand waardoor het lint niet rafelt. Sommige fabrikanten kiezen ervoor om met warmte een randje in het lint te stansen. Dit lijkt op een geweven rand, maar is vaak goedkoper.

Soorten satijnlint bestellen

De verschillende soorten satijnlint kunt u eenvoudig bij ons bestellen in onze webshop. Mocht u twijfelen over de soort satijnlint die het meest geschikt voor u is? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij kunnen u adviseren welk satijnlint u het beste kunt gebruiken.

Bestel nu vele soorten satijnlint in onze webshop >>

Soorten satijnlint | Bestel satijnlint in vele soorten!

Soorten satijnlint | Bestel satijnlint in vele soorten!

Geef een reactie